You are currently viewing איך שומרים על בריאות בעולם מלא מתח באוויר?

איך שומרים על בריאות בעולם מלא מתח באוויר?

הגוף שלנו מתוכנת להגיב ללחץ. זהו חלק מהמנגנון שלנו. מערכת התגובה שלנו מופעלת כשאנו חשים מאוימים ומשחררת הורמוני מתח שמאפשרת לנו לברוח במהירות, להילחם בעוצמה ולהתמודד עם סיטואציות מאיימות בצורה הטובה ביותר. עם זאת, בעולם המודרני, המנגנון הזה לא בהכרח משרת אותנו היטב. אנחנו נתונים ללחץ רב בעבודה, בנסיעה בכבישים, במערכות היחסים שלנו ואפילו במסגרת כל הציפיות שאלו שסובבים אותנו מטילים עלינו לא פעם. במקרים כמו אלו, אנו פשוט מופגזים בהורמונים, מבלי שיש לנו כל יכולת לעשות בהם שימוש. ללחץ הזה עשויה להיות השפעה קשה על הבריאות שלך. אז איך שומרים על בריאות נפשית ופיזית בעידן המתח הגדול? אלו כמה צעדים שכדאי לנקוט בהם.

בתור התחלה – לזהות את גורמי המתח

המציאות בשטח היא שהמתח תמיד שם. זיהוי מקורות המתח הגדולים ביותר שלך יאפשרו לך לנהל אותו על הצד הטוב ביותר. האם עניינים כספיים קובעים את רמת המתח? אולי העומס בעבודה או המשפחה? ברגע שנבין מה מפעיל אותנו, יהיה לנו קל בהרבה לנהל זאת ולשמור על בריאות נפשית.

לשמור על שגרת כושר

אם חיפשת עוד סיבות לשלב פעילות גופנית באורח החיים, כדאי לדעת שפעילויות כושר יכולות לסייע באופן משמעותי בהפגת המתח ומקדמות בריאות נפשית יציבה. פעילות גופנית סדירה יכולה להגביר את מצב הרוח שלך, לקדם ירידה במשקל ולעזור לך לישון טוב בלילה.

לדעת לקבל עזרה

לא תמיד קל לנהל את כל העומס הזה לבד. פעילויות ספורט, מדיטציה וביקורים בחדר כושר יכולים לעזור עד גבול מסוים. לפעמים, נגלה שאנו זקוקים לסיוע מקצועי. חשוב שלא נתבייש לקבל אותו. תמיכה נפשית ראויה יכולה לעשות הבדל עצום ולהעניק לנו כלים חשובים לניהול המתח. אלו מאיתנו שנשכיל לקבל את הסיוע הזה בזמן עשויים לגלות שטווח האפשרויות שלהם רחב בהרבה ממה שחשבו ושפתאום – אפשר לנשום.

ניהול זמן יעיל

החשבונות נערמים, הילדים צריכים להגיע לחוגים, יש המון כביסה לקפל והבית כולו הפוך. כן, יש המון דברים שצריך לעשות ומינימום אנרגיה לעשות אותם. כולנו מרגישים ככה לעתים קרובות. הסיבה העיקרית לכך לרוב היא שערמה אדירה של משימות הרבה יותר קשה לנהל. הצעד הראשון שלך לניהול נכון של הזמן יהיה לחלק את המשימות האלו לפי סדר עדיפויות ולערוך רשימה שתאפשר לך לטפל בדברים בקצב שלך ולוודא שיש לך זמן גם לעצמך. מה שמוביל אותנו לעניין הבא.

להקדיש זמן לעצמך

ר' נחמן מברסלב אמר שאדם שאין לו שעה לעצמו ביום איננו אדם. כולנו צריכים קצת זמן לעצמנו. זה יכולה להיות זמן לעשות קצת ספורט, לשמוע מוסיקה, לעשות יוגה או מדיטציה או סתם לטייל קצת בחוץ. מה שבטוח, מעט שקט בראש יכול לעשות פלאים לעומסי המתח שלך.

לנסות לכתוב

ממצאים מחקריים רבים מראים היום שניהול יומן יכול לסייע משמעותית בהפגת המתח. הכתיבה יכולה לעזור למיין את כל מערך הרגשות האדיר שמעסיק אותך ולעשות  סדר בדברים. בסופו של דבר, מתח הוא תוצאה של אומץ והמיון הרגשי הזה עשוי לתת המון.

בסופו של דבר, לכל הצעדים הללו מכנה אחד משותף – הם כולם בשליטתך. ככל שהתובנה הזו תחלחל, יהיה קל יותר לנהל מחדש את סדרי העדיפויות ולזכור שגם לך יש מקום. היכולת לפנות את המקום הזה עבור עצמך כבר לבדה יכולה לעשות פלאים למפלס המתח והחרדה שלך. כיום יותר מתמיד, מדובר במשימה חיונית.