You are currently viewing איך להתכונן לפגישה עם האורולוג שלך

איך להתכונן לפגישה עם האורולוג שלך

רוצה לדעת למה לצפות בפגישה הראשונה שלך עם אורולוג? המשך לקרוא כדי לקבל מידע מהסקירה הכללית שערכנו.

 

אנשים רבים פונים לרופא המטפל כדי לקבל טיפול בשל בריחת השתן. זו יכולה להיות אופציה מצוינת עבור רוב האנשים – אחרי הכל, סביר להניח שיש לך היסטוריה עם רופא המשפחה שלך ונוח לך איתו – דבר שיכול לעזור מאוד כאשר אתה דן במשהו אינטימי כמו בריחת שתן. וגם, רופאי משפחה מצליחים לצמצם את סוג בריחת השתן שיש לך ולספק לך כמה אפשרויות טיפול מהשורה הראשונה.

 

עם זאת, אם אתה מחפש עזרה נוספת או אם אינך רואה שיפור בסימפטומים שלך אצל רופא המשפחה, ייתכן שתרצה לפנות לאורולוג. למעשה, הרופא שלך עשוי אפילו להמליץ ​​לך על אחד אם המקרה שלך קשה או מסובך.

מהו אורולוג?

אורולוגים הם מומחים המטפלים בכל מה שקשור בדרכי השתן, מערכת הרבייה הגברית או בעיות הפריון אצל גברים. אורולוגים מאומנים גם בטיפול במחלות או מצבים המשפיעים על איברים אלה. אורולוגים יכולים לתת טיפול רפואי או אפילו כירורגי למטופלים שלהם.

באילו סוגים של בעיות מטפל אורולוג?

בעיות מורכבות בדרכי השתן ומערכות הרבייה הגבריות, כלומר ישנן מספר בעיות בתחום. חלק מהמצבים בהם אורולוגים מטפלים הם:

 

בריחת שתן או בעיות אחרות בשלפוחית ​​השתן (שימור שתן, בריחת שתן במאמץ או דליפת שתן); פעילות יתר של שלפוחית ​​השתן; דלקת בדרכי השתן; הרטבת לילה; מחלת כליות; בעיות פוריות אצל גברים (אורולוגים מבצעים גם כריתת כלי דם); צניחת שלפוחית ​​השתן; ערמונית מוגדלת; תפקוד לקוי בזיקפה; מחלת פיירוני; אבנים בכליות; פרוסטטיטיס; סרטן הקשור לשלפוחית ​​השתן, הכליות, הערמונית, האשכים או דרכי השתן.

האם אורולוגים מטפלים בנשים?

בעוד שאנשים רבים חושבים שאורולוגים מטפלים בגברים בלבד, הם מטפלים גם לנשים. אורולוגים מתמחים בטיפול במצבים המשפיעים על דרכי השתן וכוללים את מערכת השתן הנשית.

 

נשים עשויות לפנות לאורולוג לקבלת עזרה במצבים כגון דלקת, בריחת שתן, צניחת שלפוחית ​​השתן (צניחת איברים באגן), אבנים בכליות או סרטן המשפיע על שלפוחית ​​השתן, הכליות או השופכה.

מתי עליי ללכת לאורולוג?

בריחת שתן אינה הסיבה היחידה לבקר אצל אורולוג. מומלץ ללכת לרופא מומחה זה אם יש לך אחת מהבעיות המפורטות להלן:

 

בריחת שתן או דליפת שלפוחית ​​השתן; דם בשתן; דחף עז להשתין לעתים תכופות; בעיות במתן שתן, כולל זרם חלש, או בעיות בהתחלת מתן שתן; כאבים בגב התחתון; השתנה כואבת, מה שעשוי להצביע על זיהום; גוש באשך; בעיות בשמירה על זקפה ותשוקה מינית נמוכה בקרב גברים.

 

מאמר זה נכתב על ידי https://www.ezerneman.co.il/