You are currently viewing הבנק העולמי אומר כי עד 150 מיליון עשויים להגיע לעוני קיצוני

הבנק העולמי אומר כי עד 150 מיליון עשויים להגיע לעוני קיצוני

הבנק העולמי הודיע ​​כי תלוי עד כמה הכלכלה תצטמצם במהלך המגיפה, אבל הצפי הוא שכ-150 מיליון אנשים יגיעו לעוני קשה.

 

במדינות עם ממוצע הכנסה בינוני, הצפי הוא ש-82 אחוזים מהעניים הקיצוניים החדשים יגיעו מהן, כולל הודו, ניגריה ואינדונזיה. רבים מהעניים הקיצוניים החדשים יהיו תושבים עירוניים משכילים יותר, כלומר ערים ייראו עלייה בסוג העוני שמקורו באופן מסורתי באזורים כפריים.

 

רוב העניים הקיצוניים החדשים, יותר מ-110 מיליון אפילו לפי הערכת הבסיס של הבנק העולמי, יהיו בדרום אסיה ובאפריקה שמדרום לסהרה.

 

המגיפה עצרה לפתע שנים של התקדמות בעוני העולמי הקיצוני, שצפויה לחזור השנה לראשונה מזה למעלה משני עשורים. נשיא הבנק העולמי, דיוויד מלפס, אמר כי המגיפה גם מאיימת להחמיר את אי-השוויון העולמי ולהקשות על "מדינות לחזור לצמיחה כוללנית".

 

הצמיחה הכלכלית העולמית צפויה לרדת השנה ב-5.2 אחוזים, יותר מאשר בשמונת העשורים האחרונים.

 

כמעט רבע מאוכלוסיית העולם חיה על מתחת ל-3.20 דולר ליום, מספר עצום של אנשים שפגיעים לסוגים של זעזועים כלכליים שהשנה הגיעו למימדים אדירים. האבטלה גוברת, ומי ששם בצד חסכונות צפה בהם נעלמים. משפחות אוכלות פחות. ילדים רבים, המהווים כמחצית מהעניים בעולם, מפספסים למידה מרחוק.

 

"רבים מהעניים החדשים עשויים לעסוק בשירותים בלתי פורמליים, בבנייה ובתעשייה – המגזרים שבהם הפעילות הכלכלית מושפעת ביותר מסגרים ומגבלות אחרות בניידות", נאמר בדו"ח, תוך ציון סקרי טלפונים במדינות ברחבי העולם.

 

ההתאוששות, אומרים מומחים, עשויה להימשך עשור – מכה ענקית לאנשים שמשכו את עצמם מעוני וכבר התחילו לחוות חיים טובים יותר.

 

מדינות מתפתחות מבקשות סיוע נוסף מהבנק העולמי, ממוסדות פיננסיים אחרים וממשלות עשירות יותר כדי לפנות משאבים להילחם במגפה. הן רוצות להאריך את הקפאת החובות על ידי קבוצה של 20 מדינות מעבר לסוף השנה, והן קוראות לבטל חובות על הסף. הן רוצות גם להנפיק זכויות משיכה מיוחדות על ידי קרן המטבע הבינלאומית, אך וושינגטון התנגדה לכך.

 

"אם התגובה העולמית נכשלת כעת כשזה נוגע לאנשים העניים והפגיעים בעולם, ההפסדים שחוו עד כה עשויים להתגמד לעומת מה שצפוי לנו", נכתב בדו"ח. "אסור לנו להיכשל."

 

העניים הקיצוניים מקופחים עוד לפני הלידה, בדו"ח מזהירים: "אמהותיהם נוטות פחות לקבל תזונה מספקת וטיפול לפני הלידה; והלידה עצמה, עצם קיומה לרוב אינו רשום באופן רשמי."

 

בריחה מעוני כזה הופכת לאתגר עצום.

 

אך באפריקה, כמה מדינות עשו צעדים מרשימים נגד העוני, והן היו מהכלכלות הצומחות ביותר בעולם לפני המגפה. כעת, 54 המדינות באפריקה אומרות כי הן זקוקות ל-100 מיליארד דולר בשנה בשלוש השנים הקרובות כדי להילחם בקורונה ובהשפעותיה הכלכליות והחברתיות.

 

בערך שליש מהעניים הקיצוניים החדשים צפויים להיות באפריקה שמדרום לסהרה, בין 26 ל-40 מיליון. אזור דרום אסיה, לעומת זאת, יראה את הנתח הגדול ביותר, בין 49 ל-57 מיליון.

 

תוספת של עד 150 מיליון אנשים עניים במיוחד מאיימת לקרוע את רשתות הבטיחות של ממשלות. על פי הערכות הבנק העולמי, בין 88 מיליון ל-115 מיליון בני אדם עלולים לעבור לעוני קיצוני השנה, עם עוד כמה עשרות מיליוני איש נוספים בשנת 2021.

 

ושינויים באקלים עשויים להוביל למאה מיליון איש נוספים לעוני עד 2030, נאמר בדו"ח, כאשר אפריקה שמדרום לסהרה תחווה כמה מה"השפעות ההרסניות ביותר" של ההתחממות הגלובלית.

 

הדו"ח "מציע תשובות לא פשוטות לאתגרים הגדולים הללו העומדים כעת בפני העולם, מכיוון שאין כאלה", כך נמסר מהבנק העולמי. "העולם יכול להתגבר על המאורע הזה – או להיכנע לו."